Wij zijn: Paul Rittel (cello en zang), Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Mirco Wessolly (viool en zang) en hebben elkaar leren kennen tijdens onze studie op ArtEZ conservatorium in Arnhem. We zijn alle drie van kinds af aan klassiek geschoold maar hebben ons later vooral op Jazz & Pop toegelegd. Ieder van ons heeft al talrijke ervaringen in verschillende muzikale werelden opgedaan en daarbij ook verschillende vaardigheden en voorkeuren ontwikkeld, die in onze band samenkomen.

 

Vanaf 2012 spelen wij samen onder de naam “Almost Under’. Met onze strijkinstrumenten en onze samenzang hebben we een bijna twee uur durend akoestisch singer-songwriter programma gemaakt. Daarmee hebben we sinds voorjaar 2013 veelvuldig en succesvol opgetreden in Nederland, Duitsland en Polen en werden we opgemerkt bij een breed publiek. Bij de talentenjacht ‘Open Podium’ in het Amphiontheater in Doetinchem hebben wij in september 2013 in drie verschillende categoriën de eerste prijs gewonnen: de vakjuryprijs, de persprijs en de publieksprijs.

 

In de herfst van 2014 hebben we vervolgens besloten een nieuwe muzikale weg in te slaan en een volledig nieuw programma te creëren. Daarbij combineren we ongebruikelijke speeltechnieken op onze strijkinstrumenten met diverse mogelijkheden van elektronische klankeffecten, de inzet van visuele elementen en nog steeds zeer essentieel, onze samenzang. Sinds april 2016 toeren wij door Nederland en Duitsland en presenteren we dit nieuwe programma aan ons publiek.